Vijesti

IZ BOSNE I HERCEGOVINE U EVROPU: KUPAĆI KOSTIMI BH. KOMPANIJE NOSIT ĆE SE I U ITALIJI

[ad_1]

Kompanija Alma Ras iz Olova iduće godine otvara novu fabriku u Banovićima u kojoj će se proizvoditi ženski kupaći kostimi za italijansku modnu kuću Calzedonia, potvrdio je Rasim Memagić, generalni direktor i predsjednik Uprave kompanije Alma Ras.

Fabrika će po zahtjevu kupca proizvoditi isključivo ženske kupaće kostime namijenjene za evropsko tržište. Alma Ras je svoju prvu kolekciju kupaćih kostima predstavila u maju 2021. godine nudeći svojim kupcima provjerenu formulu koja i dalje djeluje. Svi modeli izrađeni su u BiH, prate posljednje trendove, izrađeni su od pomno biranih materijala iz Europe, piše Ljudski.ba.

  • U finalnoj smo fazi potpisivanja ugovora i još smo oprezni da ozvaničimo investiciju i termin otvaranja otvaranje fabrike. Ono što sada znamo je da će fabrika otvoriti radna mjesta za različita zanimanja. U prvoj godini biće zaposleno 80 radnika, a u naredne tri godine 200 radnika”, kazao je.

Napominje da za ovog kupca već radi 200 radnika, a nova fabrika će biti prilika da i dalje rastu na tom polju. 

Uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočava poslovna zajednica, poput energetske krize, inflacije, bankarskih kamata i drugih neizvjesnosti, Uprava je odlučila da nastavi sa investiranjem. Tako će u opremu proizvodnih hala i obuku zaposlenih nove fabrike investirati 4,8 miliona KM.

  • Ulažemo da bi odagnali strah od očekivane neizvjesnosti koja ima globalni karakter”, izjavio je Memagić.

Želja kompanije je da učestvuju u očuvanju, ali i stvaranju novih radnih mjesta pogotovo u malim sredinama.

  • Postoje neke industrije koje su atraktivnije i koje mogu omogućiti bolje uslove za zaposlenje, međutim, ima jako puno radnika dobne skupine 50+ koji nemaju mogućnost da se preorjenišu na nove poslove i prime nova znanja”, kazao je.

Podsjetimo, Alma Ras ima pet tvornica u nekoliko gradova. Surađuju sa najpoznatijim svjetskim brendovima i svoje proizvode plasiraju na brojna strana tržišta. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba