Vijesti

IZ STEČAJA, DO MILIONSKIH PRIHODA: BINGO SPASIO JOŠ JEDNU FIRMU, DANAS JE VODEĆI PROIZVOĐAČ OVIH PROIZVODA


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Danas je vodeći domaći proizvođač snack proizvoda, a zapošljava 70 radnika Kompanija Majevica Srebrenik, pod kontrolom tuzlanskog Binga, povećala je ukupne prihode u 2022. godini za 11,4 posto.

Ukupni prihodi iznosili su 10,4 miliona KM u odnosu na 2021. godinu kada su bili 9,3 miliona KM.

Zbog povećanja ukupnih rashoda za 19,7 posto na 9,2 milona KM dobit je bila za 28,8 posto manja nego 2021. godine. Iznosila je 1,1 mil KM, nakon prethodno ostvarenih 1,6 miliona KM. Na povećane rashode najviše su uticali veći troškovi sirovina i materijala, piše Ljudski.ba.

Majevica, poznatija kao Corn Flips, bila je u stečaju od 2005. do 2013. godine, kada je prodata većina imovine društva. Društvo je iz stečaja izašlo sa izmirenim svim obavezama prema dobavljačima, a od imovine ostali su Tvornica Corn-flips i kompleks objekata Farme tovne junadi u Špionici, ali u izuzetno lošem stanju.

Od 2014. godine počinju značajnija ulaganja u tvornicu Corn Flips. Firma je defititivno oživjela dolaskom pod okrilje Binga, od kada bilježi stalni rast prihoda.

Danas je vodeći domaći proizvođač snack proizvoda, a zapošljava 70 radnika. Bingo je vlasnik 44,4 posto dionica u Majevici, Denix Srebrenik ima 27,2 posto, itd.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -