Vijesti

Kompanija H&M potpuno prekida poslovanje u Rusiji

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Drugi najveći modni trgovački lanac, kompanija H&M, saopštia je danas da je odlučila da potpuno prekine poslovanje u Rusiji, pridruživši se rastućoj listi stranih preduzeća koja napuštaju tu zemlju.

Ovaj multinacionalni brend je suspendovao poslovne aktivnosti u Rusiji početkom marta, nakon napada Moskve na Ukrajinu. Rusija je bila šesto najveće tržište H&M-a, na kojem je kompanija povećavala broj prodavnica dok ih je na mnogim drugim tržištima smanjivala, prenosi Rojters.

„Nakon pažljivog razmatranja, ustanovili smo da je, s obzirom na trenutnu situaciju, nemoguće da nastavimo poslovanje u Rusiji“, navela je u saopštenju glavna izvršna direktorka Helena Helmerson.

Iz kompanije su dodali da namjeravaju da prodavnice u Rusiji privremeno ponovo otvore na ograničeni vremenski period, kako bi prodali preostale zalihe robe.

Procjenjuje se da će potpuno zatvaranje koštati H&M oko 2,0 milijarde švedskih kruna (191,3 miliona dolara). Cjelokupan iznos će biti uključen kao jednokratni trošak u poslovni izvještaj za treći kvartal.

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -