Vijesti

Kompanija sa Pala izlaskom na berzu planira prikupiti 5,8 mil KM

BANJALUKA – Kompanija Connect people Pale izlazi na berzi i kroz javnu ponudu obveznica domaćim i stranim investitorima pokušaće prikupiti 5,8 miliona KM kapitala kako bi izmirila obveze prema bankama i investirala u opremanje apartmana.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Kompanija, koja se inače, bavi uvozom i distribucijom neprehrambenih proizvoda iz vlastitog programa, ali i izdavanjem opreme i nekretnina pod zakup, emitovaće 58.000 dugoročnih korporativnih obveznica. Ukupna nominalna vrijednost emisije je 5.800.000 KM, kamatna stopa 6.00% na godišnjem nivou, a otplata je predviđena na 13 godina (156 anuiteta).

Sredstva pribavljena emisijom obveznica koristiće se za isplatu obaveza prema bankama MF banka a.d. Banja Luka i Naša banka a.d. Bijeljina u iznosu od 4.400.000 KM, opremanje apartmana za izdavanje u iznosu od 600.000 KM, te trajna obrtna sredstva u iznosu od 800.000 KM.

Očekivani ciljevi investiranja ogledaće se u povećanju likvidnosti kroz refinansiranje postojećeg kredita emisijom obveznica po nižoj kamatnoj stopi čime će se značajno smanjiti mjesečni izdaci po tom osnovu. Takođe, širenje poslovanja kroz povećanje smještajnih kapaciteta opremanjem apartmana pozitivno će uticati na poslovne rezultate kompanije“, navodi se u prospejktu za emisiju obveznica..

Osim mjenica kompanija Connect People će nakon isplate obaveza prema bankama omogućiti upis hipoteke prvog reda u korist vlasnika obveznica na nekretninama koje ima u posjedu, a to su poslovni objekat Gradske tržnice na Palama, parking i dvqa poslovna prostora, takođe na Palama.

Kompanija Connect People ima osnovni kapital od 205.882,12 KM. Osnivači firme su Stevo Lonco 51 posto, Sotiris Comodikis, 33% i Pavle Lonco 16%.

Indikator.ba

Objava Kompanija sa Pala izlaskom na berzu planira prikupiti 5,8 mil KM prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -