Vijesti

Kostajnica: Od juna više cijene vode i smeća

KOSTAJNICA – Građani Kostajnice će od juna ove godine plaćati veće cijene vode i odvoza smeća, koje u ovoj opštini pruža Komunalno preduzeće “Komunalno”.

FOTO: Pixabay

Odbornici Skupštine opštine Kostajnica većinom glasova su dali saglasnost za novi cjenovnik koji je predložio Nadzorni odbor tog preduzeća.

Direktor “Komunalnog” Vladimir Ćopić rekao je Srni da će, prema novom cjenovniku, voda za domaćinstva poskupjeti sa 0,70 KM na 0,86 KM bez PDV-a, odnosno na 1,00 KM sa PDV-om po kubiku.

On je naveo da će se povećati i cijena odvoza smeća, sa 0,08 KM na 0,139 KM bez PDV-a po kvadratu, odnosno sa 0,10 KM na 0,163 KM sa PDV-om.

Ovo je nepopularna mjera, međutim nakon konstantnog povećavanja cijena repromaterijala i naftnih derivata te cijene rada, mi nemamo pokriće troškova. Pokušali smo uštedama i dodatnim radovima, u saradnji sa opštinom, da pokrijemo dio novca koji nam nedostaje, ali to nije bilo dovoljno i morali smo da idemo na povećanje cijena, a čak ni to ne osigurava puno pokriće naših troškova i dugovanja“, istakao je Ćopić.

On je rekao da bi cijena vode trebalo da iznosi 1,54 KM kako bi se osiguralo pokriće troškova Komunalnog preduzeća.

Ne možemo da opteretimo građane sa tom cijenom i išli smo sa nekim minimalnim povećanjem, bar da pokrijemo troškove repromaterijala, koji nam je neophodan za održavanje vodovodne mreže“, rekao je Ćopić.   Srna

Objava Kostajnica: Od juna više cijene vode i smeća prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.