Vijesti

Krajem septembra nova isplata povjerilaca Banke Srpske

BANJALUKA – Godinu dana nakon što je isplatila prve povjerioce, Banka Srpske priprema i drugu djelimičnu diobu tokom koje će fizičkim licima i radnicima banke biti isplaćeno 1,3 miliona KM, saznaje portal CAPITAL.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Buka

O prijedlogu stečajnog upravnika Gorana Radivojca iduće sedmice trebalo bi da odlučuje Odbor povjerilaca.

Ukoliko Odbor da saglasnost na diobu i ne bude žalbi drugih povjerilca na diobni popis, podjela novca bi mogla početi krajem septembra.

Tokom ove diobe biće isplaćeni povjerioci drugog, četvrtog i petog redovnog isplatnog reda u kojima se nalaze fizička lica, radnici i dio potraživanja Agencije za osiguranje depozita BiH. Njihova potraživanja biće u potpunosti izmirena.

Inače, Banka Srpske na računima trenutno ima 44,4 miliona KM, od kojih je 39,1 milion rezervisan za sporove sa povjeriocima kojima su osporena potraživanja i taj novac do pravosnažnosti presuda banka ne može dijeliti.

Podsjećamo, prvu diobu Banka Srpske je sprovela prošle godine kada je povjeriocima isplatila 25 miliona KM i to šest godina nakon otvaranja stečaja.

Priznata potraživanja povjerilaca banke iznose 183 miliona KM, ali ima i značajan iznos potraživanja koja nisu priznata i zbog koji su povjerioci podnijeli tužbe.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava Krajem septembra nova isplata povjerilaca Banke Srpske prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -