Vijesti

KUZIP ZDK: Izvršen inspekcijski nadzor kod 55 trgovaca i 12 benzinskih pumpi

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona od 2. marta do 4. aprila izvršila je pojačan inspekcijski nadzor primjene Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namjernice i druge proizvode i Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

Inspekcijski nadzori izvršeni su kod 55 pravnih i fizičkih osoba koji obavljaju trgovinsku djelatnost, od kojih je kod 21 subjekta utvrđen prekršaj i protiv kojih su izrečena 34 prekršajna naloga, dok su inspekcijski nadzori izvršeni kod 12 subjekata koji obavljaju prodaju naftnih derivate, protiv kojih su izrečena 24 prekršajna naloga.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK, u narednom periodu nastavit će pojačan inspekcijski nadzor nad primjenom odluka Vlade FBiH, te poziva pravne i fizičke osobe da usklade svoje poslovanje u skladu sa navedenim odlukama, saopćeno je iz Press službe ZDK.

Biznis.ba / FENA

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -