Vijesti

Lidl počeo s izgradnjom velikog distributivnog centra kod Sarajeva

To je, kako saznaje Klix.ba, ključni znak dolaska ovog trgovačkog giganta na novo tržište.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Budući distributivni centar nedaleko od autoputa, iz pravca Sarajeva prema Mostaru, se gradi na blizu 60.000 metara kvadratnih. Kako saznajemo, ukupna investicija Lidla u BiH će iznositi oko jedne milijarde maraka, a trenutno na platnoj listi u BiH imaju 115 radnika.

Prije dvije godine Lidl je krenuo sa zapošljavanjem radnika i potragom za lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

Plan u narednih nekoliko godina je da njihovi prodajni objekti budu prisutni u gradovima i opštinama u BiH koji imaju više od 30.000 stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija Lidl u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u našoj državi.

Lidl je povećao svoj kapital u BiH u decembru 2022. godine na skoro 100 miliona KM što je predstavljalo gotovo dvostruko povećanje kapitala ovog investitora.

Iako svi s nestrpljenjem očekuju da kupuju u Lidlu u našoj zemlji, na to će još sačekati neko vrijeme jer Lidl sprovodi veliki broj operacija na terenu kako bi spremno otvorili vrata i dočekali sve kupce.

Njemački trgovački lanac „Lidl“ polako napreduje u BiH: Zaposleni prvi radnici, bh. administracija sve usporava

Poznato je da kupuju zemljišta i nekretnine na više lokacija u BiH, grade distributivne centre, kreiraju mrežu i logistiku te zapošljavaju radnike koji prolaze obuke njemačke kompanije.

BONUS VIDEO:

Objava Lidl počeo s izgradnjom velikog distributivnog centra kod Sarajeva prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -