Vijesti

LIDL UDVOSTRUČIO KAPITAL U BIH

[ad_1]

Kompanija Lidl BH povećala je kapital na skoro 100 miliona KM.

Prema najnovijem rješenju, kapital kompanije iznosi 98,8 miliona KM što je dvostruko više u odnosu na prethodno stanje. Sav kapital kompanije u BiH je u novcu.

Rast kapitala ukazuje na ozbiljne namjere njemačkog investitora u BiH, uprkos činjenici da izgradnja objekata napreduje sporije nego što se očekivalo.

Zasad se gradi samo jedan objekat, u Bijeljini. Već mjesecima se šuška da firma gradi distributivni centar na području opštine Kiseljak, ali nema zvanične potvrde te informacije.

Kako sada stvari stoje, otvaranje mreže objekata u BiH teško je očekivati prije 2024. godine, izvještava BiznisInfo.ba

Ranije je bio plan da se radnje otvore već ove godine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba