Vijesti

Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa ne očekuje da će situacija koju je prouzročio nedostatak osoblja vratiti u normalu do iduće godine i navela je smanjenje broja letova kao jedino rješenje u ovom trenutku.

– Nažalost, teško da ćemo sada tijekom ljeta moći realno postići kratkoročno poboljšanje, rekao je član uprave Lufthanse Detlef Kayser za list Die Welt. To nije problem samo u Njemačkoj, već i u cijelom svijetu, rekao je Kayser. Očekujemo da se situacija vrati u normalu do 2023. godine, dodao je.

Lufthansa otkazuje 2200 dodatnih letova u frankfurtskoj i muenchenskoj zračnoj luci zbog nedostatka osoblja.

Prije dva tjedna tvrtka je objavila da će otkazati 900 konekcija u srpnju. Očekuje se da će Lufthansina niskobudžetna podružnica Eurowings također otkazati letove.

Vrlo rano je već bilo jasno da će nedostatak osoblja biti problem u zrakoplovnoj industriji, rekao je Kayser za novine.

Zračna luka Frankfurt, na primjer, uložila je velika sredstva u zapošljavanje, ali je priznala da nije moguće dobiti dovoljno osoblja tako brzo kao što se nadala.

Lufthansa i Eurowings planiraju većinom zadržati klasične rute za odmor na rasporedu, dok će se letovi unutar Njemačke i Europe gdje postoje alternativne mogućnosti putovanja poput željeznice smanjiti.

 

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -