Vijesti

Manji računi za grijanje u Sarajevu

SARAJEVO – Iz preduzeća  KJKP “Toplane” saopštili su da će januarski računi biti umanjeni za 15 posto, a da će računi za februar i mart biti manji za šest posto.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

Ovo umanjenje proisteklo je iz nedavne Odluke Vlade KS da se zbog iznadprosječnih temperatura zraka računi za mjesec januar umanje za devet posto, kao i Vladine odluke o pojeftinjenju grijanja za šest posto za period januar-mart 2023. godine, zbog pada cijene plina.

Nakon Odluke o umanjenju cijene januarskog računa za devet posto, Vlada KS dala je saglasnost da se cijena centralnog grijanja korisnicima usluga KJKP ‘Toplane’ umanji za šest posto, sa primjenom od 1. januara do 31. marta 2023. godine. Odluka je donesena na prijedlog Nezavisnog tijela za utvrđivanje validnosti kalkulacije i konačnog prijedloga visine cijene centralnog grijanja, a usljed sniženja veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivna privredna društva u Federaciji BiH, koji kao osnovni energent koristi i preduzeće Toplane“, obrazložio je sekretar Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Kenan Vehabović.

Podsjećamo, ranije je donijeta odluka da se za devet posto umanji cijena decembarskih računa za grijanje. To umanjenje će biti uračunato u sklopu januarskih računa.   Klix

Objava Manji računi za grijanje u Sarajevu prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -