Vijesti

Mate Rimac tokom intervjua ponosno istakao da je Bosanac

Juraj Šebalj objavio je intervju sa Rimcem uz opis ; “Ovaj mali Podcast ili intevju nastao je prošle godine kada smo testirali Neveru. Rekli smo da ćemo ga pustiti kad se dojmovi slegnu. Evo nakon godinu dana razgovora Jure i Mate u tvornici u Velikom Trgovišću!

Ovaj kvalitetan razgovor možete pogledati ispod teksta, a obrađene su mnoge teme iz svijeta automobilizma, baterija i biznisa. Pričalo se o budućnosti saobraćaja gdje je Rimac iznio pretpostavke da će se smanjiti broj vlastitih automobila, a da će saobraćajnice preplaviti robot-taxiji.

Zanimljiv odgovor dao je Mate u 12:00 minuti intervjua kada se Juraj Šebalj žalio na svoju tjelesnu visinu od 174cm i pitao Rimca koliko je on visok , a odgovor je bio “89 i Bosanac” čime je ponovo dokazao da se ponosi svojim porijeklom. Aludirao je kako njegova visina nije običnih 189cm nego je to još visočije od 189 jer je Bosanac. Često je Mate isticao da je Hrvat,Hercegovac,Bosnac i da u tome nema puno razlike.

Danas jako puno putujem i srećem ljude koji nikad nisu čuli za Hrvatsku pa se uvijek čudim glupim mikro-razlikama prema kojima se mi ovdje dijelimo. Zagorac-ovaj, Bosanac-onaj. Tko god se naputovao i naradio sa različitim ljudima zna da se oni dijele prema djelima, ne prema rodnom mjestu ili boji kože. Bez obzira na to ne treba zaboraviti porijeklo i korijene.” Govorio je Rimac za medije ranije

Život bez Livna, Zagreba i Samobora ne bih mogao zamisliti i jako volim svako od tih mjesta

Kompanija Mate Rimca nedavno je postala većinski vlasnik Bugattija. Firma Rimac Automobili postaje Rimac Grupa, podijeljena na dvije kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.



(Pressmedia)