Vijesti

Mbappe dobio 125 miliona eura čim je potpisao ugovor: Daju mi novac gdje god dođem

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kylian Mbappe je krajem maja potpisao novi, trogodišnji ugovor s PSG-om. Iako je bio blizu odlaska u Real Madrid, francuski napadač ostao je u klubu u koji je stigao 2017. godine iz Monaca. Razni izvori pisali su koliko je njegov ostanak koštao bogate katarske vlasnike, a The New York Times je sada objavio nove brojke.

Prema američkom mediju, Mbappe je dobio 125 miliona eura po potpisivanju ugovora i tako postao sportista koji je najviše u historiji zaradio produženjem saradnje s nekim klubom. Osim toga, Mbappe će tokom tri godine u pariškom klubu zaraditi 250 miliona eura, odnosno oko 83 miliona eura po sezoni, prenosi Index.hr.

U intervjuu za The New York Times naglasio je kako novac nije bio glavni motiv pri donošenju odluke.

“Gdje god dođem, dat će mi novac”, izjavio je Mbappe i poručio kako je bio vrlo iznenađen što mu se obratio francuski predsjednik Emmanuel Macron i pokušao ga nagovoriti da ostane u PSG-u.

Zabio 142 gola za PSG

Transfermarkt vrijednost 23-godišnjeg Mbappea procjenjuje na 160 miliona eura. Ove je sezone u pet nastupa zabio sedam golova, dok je ukupno za PSG u 222 nastupa postigao 142 gola i ostvario 62 asistencije. U francuskoj reprezentaciji se 27 puta upisao u strijelce u 57 utakmica.

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -