Vijesti

MILIONSKA ULAGANJA NA SJEVEROISTOKU BIH: U NOVIM PROIZVODNIM OBJEKTIMA I NOVI RADNICI


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Upoduzetničkoj zoni u Orašju, među najbolje uređenim u Federaciji BiH, nalazi se tvrtka Maxhof, posebna ne samo po milijunskim ulaganjima (točnije dosadašnjih pet milijuna KM uloženih vlastitih sredstava) nego je posebna i po vlasniku Ivici Turzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To ne iznenađuje jer Turza je gospodarstvenik svjetskog kalibra sa singapurskom adresom, tvrtkama u Njemačkoj i Švicarskoj, no odabrao je Posavinu za mjesto koje planira za središte proizvodnje i distribucije sitnih kućanskih aparata brenda Maxhof ne samo za BiH već i za Europsku uniju. Osim vlastitog, Turza zastupa još neke svjetske brendove iz Azije i Europe. Posjetili smo veliko gradilište u poduzetničkoj zoni u Orašju gdje niče veliki poslovno-proizvodni objekt te tvrtke koji bi trebao ovoga ljeta biti i završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Turza ne gubi vrijeme dok niče velika građevina (objekt od 3200 metara četvornih) – proizvodnja i distribucija rade u iznajmljenim prostorima u Orašju. Na gradilištu smo sve informacije dobili od Joze Puškarića, izvršnog direktora grupacije Maxhof grupe jer Turza negdje u Aziji sklapa nove poslovne ugovore. – Ivica je zapravo podrijetlom iz okolice Zagreba, no već treću generaciju živi na zapadu i diljem svijeta. Rođen je u Njemačkoj (Frankfurtu), magistar je strojarstva i ekonomije, piše Vecernji.ba.

Krenuo je od Siemensa, a nastavio u Švicarskoj gdje je osnovao svoju tvrtku. Radio je za američki fond koji ga je uputio prema Singapuru gdje je projekt usmjerio na azijsko tržište, a odatle je krenula ideja za pokretanje proizvodnje u Orašju – kaže Jozo dok obilazimo gradilište gdje su u punom jeku završni radovi na poslovno-proizvodnom objektu, gdje bi trebao ovoga ljeta krenuti dio proizvodnje. Na upit zašto Orašje kao mjesto ulaganja, odgovor je jednostavan: supruga je podrijetlom iz Posavine, nekoliko su godina tu dolazili na odmor i kada je Ivica poduzetničkim očima vidio odličnu lokaciju poduzetničke zone u Orašju, blizinu veza s EU-om, povoljne uvjete i uređenu infrastrukturu, odluku je, kaže Jozo, lako donio.

  • Cilj je cjelokupnu proizvodnju sitnih kućanskih aparata i distribuciju raditi iz Orašja preko sestrinske tvrtke koju smo ovih dana otvorili u susjednoj Županji koja će raditi distribuciju naših proizvoda za RH i područje EU-a. Idemo usporedno s nekoliko projekata. Već smo prisutni na 500 prodajnih točaka u BiH. Kako bismo zadovoljili kvalitete proizvodnje i distribucije naših proizvoda u BiH, RH i ostalim zemljama EU-a, gradit ćemo i jedan objekt skladišnog prostora do 10.000 metara četvornih. Investicija se širi do planiranog financijskog iznosa i dosega od čak 10 miliona KM.
  • Krajem ljeta planiran je završetak objekta u cijelosti, a onda se kreće odmah s dijelom proizvodnje, sklapanjem uređaja u Orašju, pa i zapošljavanjem djelatnika. Uredski prostor od 550 metara četvornih govori o modernim uvjetima rada – kaže Puškarić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalitetan život

  • Nisam došao u Posavinu samo zbog dobiti, nego i da ostane nešto trajno iza mene, da doprinesem razvoju zajednice. Želja mi je doprinijeti ostanku u Posavini uz kvalitetan život i uvjete koji će ljude zadržati u ovom prekrasnom kraju – kratko je iz Singapura poručio Turza.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -