Vijesti

MINISTAR ŠIBONJIĆ: FIRME KAO METTALON PLAST SU BUDUĆNOST NAŠE PRIVREDE


Ministarstvo privrede Zeničko-dobojskog kantona danas su posjetili predstavnici kompanije Mettalon Plast d.o.o Zenica.

Kompanija se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, PVC i ALU stolarije, staklenih fasada, a uskoro pokreću i proizvodnju montažnih kuća. Vlasnik Asmir Pašanbegović, predstavio je ministru privrede ZDK Samiru Šibonjiću planove za dalji rast i razvoj. Trenutno je u toku investicija u nove pogone u visini od 1 milion KM. Završetak investicije se očekuje u ovoj godini.

  • Mettalon Plast je kompanija čiji su menadžeri naši mladi poduzetnici, i kao takvi su budućnost naše privrede. Drago mi je da je sve više ovakvih kompanija u našem kantonu. Planovi za širenje proizovdnje koje su mi predstavili obećavaju uspjehe i u period koji je pred nama. Mi smo stub razvoja privrede Bosne i Hercegovine, a Mettalon Plast kao jedna mlada kompanija je dokaz da će to tako ostati i u budućnosti. Mettalon Plast uskoro realizira investiciju u okviru koje će biti otvorena nova radna mjesta. To su teme koje nas moraju zanimati i kojima trebamo dati više pažnje. Zato Mettalon Plast ima našu podršku u svakom smislu – kazao je ministar Šibonjić.

Kompanija, pored domaćeg tržišta izvozi svoje proizvode i na tržište Evropske unije, prije svega na tržišta Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

  • Mettalon Plast d.o.o. Zenica, iako mlada kompanija, ostvaruje značajne poslovne rezultate, za što su svakako zaslužni visokokvalitetni proizvodi iz našeg asortimana, orijentiranost i usmjerenost ka potrebama kupaca i agilnost u proizvodnji. Dokaz za to su uspješno provedeni mnogobrojni projekti i saradnja sa renomiranim brendovima iz oblasti metaloprerade i građevinarstva kao što su Schüco, Sigenia, Inoutic, Feal, GU, Würth i mnogi drugi. U budućnosti očekujemo inteziviniju saradnju sa Vladom ZDK jer trenutno proširujemo svoje kapacitete i želimo ulagati u BiH, a time uposliti nekoliko desetina novih radnika – kazao je Pašanbegović.



Hayat.ba