Vijesti

Mladi frizer Ajdin Čajić: U BiH se može uspjeti

Da u Bosni i Hercegovini postoje mogućnosti i prilike, pokazao je 20-godišnji Ajdin Čajić, frizer koji je sa 18 godina otvorio svoj salon, a već s 20 postao jedan od najboljih frizera u Kantonu Sarajevo. Za “Avaz“ je ispričao da je, kada mu je tadašnji vlasnik salona ponudio da ga otkupi, shvatio da je to prilika koja se ne propušta,Piše Avaz.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Trud i rad
– Iako sam dosta mlad bio, shvatio sam da poslije toliko napornog rada i truda takvu šansu ne smijem propustiti i da ću se boriti za to maksimalno i shvatiti ozbiljno – kazao je Čajić.

Kako je dodao, već pet godina radi ovaj posao i uživa u tome.

– Ovaj posao radim od 15. godine, a sada mi je već 20, tako da, eto, nekih pet godina otprilike uživam u ovom poslu koji svakim danom u meni budi sve veću kreativnost – rekao je Čajić.

Dodao je i to da je biti frizer zapravo jedna vrsta umjetnika, jer morate realizirati ono što je mušterija zamislila, te da mu je zadovoljstvo raditi s poznatim licima.

– Kada mi se prvi put javila neka poznata ličnost, bio sam uzbuđen. Svima nam je lijepo kada smo u krugu uspješnih ljudi, poznatih, naravno, bilo mi je drago da mogu raditi s njima – istakao je Čajić.

Rad i borba
U Sarajevu je, govori, sve što mu je potrebno – porodica, posao, prijatelji te se osjeća ugodno.

– Rođen sam ovdje, volim svoje ljude i svoj narod. Čovjeka koji ne želi uspjeti sreća neće čekati, za svakoga ko želi napredovati, raditi, boriti se, siguran sam da u BiH ima mjesta – istakao je ovaj mladi frizer i dodao da ne planira otići iz svoje države.

Ovaj mladi frizer dodaje da je važno znati šta želite i koliko jako to nešto želite da biste mogli napredovati.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)

(Haber.ba)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -