Vijesti

Moguće smanjenje carinskih stopa prilikom uvoza IT opreme u BiH

SARAJEVO – Članovi Odbora Asocijacije informacione i komunikacione tehnologije (IKT) pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH podržali su inicijativu Američke trgovačke komore u BiH za smanjenje carinskih stopa prilikom uvoza IT opreme u BiH da bi na taj način pojeftinila i bilo lakše investiranje u nju u nadolazećim procesima digitalizacije privrede u BiH i društva.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Pixabay

Zaključeno je da se izvrši analiza prijedloga o umanjenju/ukidanju PDV-a na informatičke usluge i radove da bi se u narednom periodu mogao organizovati sastanak sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH i ostalim nadležnim institucijama po ovom pitanju, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore.

Na sjednici Odbora Asocijacije dogovoreno je da se pripreme konkretna pitanja i teme o nagomilanim problemima prilikom objavljivanja javnih nabavki i njihovoj realizaciji iz domena IT industrije.

Konkretizovanje pitanja i tema poslužiće za pripremu radnog sastanka sa Agencijom za javne nabavke BiH, Kancelarijom za razmatranje žalbi BiH i Kancelarijom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom na kojem bi trebalo da se razgovara o navedenim problemima i njihovom rješavanju. Srna

Objava Moguće smanjenje carinskih stopa prilikom uvoza IT opreme u BiH prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -