Vijesti

Mostar bi trebao dobiti prvi hotel Hilton u Bosni i Hercegovini

Svjetska franšiza hotela Hilton uskoro će imati svoje kapacitete i u Bosni i Hercegovini, a kako Klix.ba saznaje zainteresovani su za Hotel Neretva u Mostaru.

Naime, Hotel Neretva bi trebao biti samo jedan od nekoliko projekata na području Bosne i Hercegovine koji Hilton želi realizovati, a tim povodom kontaktirali smo direktoricu investitora Interšpeda Enisu Tukić koja nam je potvrdila da Hilton i Interšped imaju razgovore o više projekata.

“Možemo potvrditi da pomenute kompanije rade na mogućem razvoju više projekata na području BiH. Međutim, javnost će o tome biti zvanično obavještena na Međunarodnom hotelskom investicijom forumu (IHIF) koji se održava u maju 2023. godine u Berlinu”, izjavila je Tukić za Klix.ba.

Rekonstrukcija Hotela Neretva u proteklom periodu bila je zaustavljena zbog koronavirusa, ali Tukić je dodala da radovi ponovo počinju u martu 2023. godine.

“Imali smo sastanak s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i na istom smo najavili nastavak radova za mjesec mart naredne godine uz planirani završetak u junu 2024. godine, a što evo potvrđujemo i ovom prilikom. Naglašavamo, zbog javnosti, da će Hotel Neretva zadržati potpuno autentičnu fasadu”, dodala je Tukić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u izjavi za Klix.ba je potvrdio da je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici navedenih kompanija ta da ga raduje da će Mostar uskoro dobiti obnovljeni Hotel Neretva i nove smještajne kapacitete iza kojih bi trebalo stajati ime svjetske hotelske franšize Hilton.

klix/press



(Pressmedia)