Vijesti

Na ovogodišnjem Sajmu šljive u Gradačcu predstavit će se više od 300 izlagača

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Ovogodišnji Sajam šljive u Gradačcu okupit će mnoštvo izlagača iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije i poljoprivredne mehanizacije, izjavio je direktor sajma Ensar Mešanović.

– Ove godine će se predstaviti više od 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Turske – precizirao je Mešanović na prijemu uoči ceremonije otvaranja sajma.

Dodao je da će u sklopu sajma biti održana i stručno-naučna savjetovanja te ocjena kvaliteta i dodjela sajamskih medalja.

Mešanović je rekao da je sajam i turistička manifestacija koju prati interesantan kulturno-zabavni program tokom sva četiri dana trajanja sajma.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić naveo je da je sajam bitan za razvoj grada i da je zahvaljujući prezentacijama savremenih poljoprivrednih metoda doprinio razvoju poljoprivrede.

– Potrudit ćemo se da i na ovom sajmu budemo dobri domaćini kao što smo bili i u proteklom periodu – kazao je Dervišagić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Emir Begić poručio je da Sajam šljive zasigurno brend tog kraja, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

– Radi se o značajnom sajmu i najvećoj prezentaciji poljoprivrednih proizvoda i prehrambene industrije – rekao je Begić.

Biznis.ba / FENA

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -