Vijesti

Na sajmu u Mostaru predstavila se i Razvojna banka FBiH

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru predstavila se i Razvojna banka Federacije BiH, priopćili su u srijedu iz te banke.

Tijekom petodnevne manifestacije na Sajmu sudjeluje oko 60 tisuća posjetitelja, a predstavlja se preko 750 izlagača iz 20 zemalja svijeta. Najzastupljeniji izlagači su iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke i Turske.

Drugi dan sajma Uprava Banke na čelu s doc. dr. sci. Mersihom Slipičević, vršiteljicom dužnosti predsjednice Uprave Razvojne banke Federacije BiH obavila je brojne susrete i razgovore s bh. gospodarstvenicima.

Slipičević je kazala kako je to bila odlična prilika za susrete s domaćim gospodarstvenicima, ali i predstavnicima velikih kompanija iz regije, nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom koronavirusa.

“Ove godine fokus Razvojne banke Federacije BiH je na takozvanim projektima budućnosti iz oblasti energetike, privrede, ali i turizma. Naša Banka je već financirala društva koja proizvode električnu energiju iz obnovljivih izvora, a njihova postrojenja se velikim dijelom nalaze u Hercegovini. Podatak da jug naše domovine ima više od 240 sunčanih dana u godini govori koliko su to isplative investicije”, naglasila je ona.

Prvi dan Međunarodnog sajma u Mostaru čelnici Banke sastali su se s predstavnicima Vlade FBiH i premijerom Fadilom Novalićem.

Tom je prigodom istaknuto kako će jačanje državne banke koja je s kapitalom u vlasništvu Federacije BiH, u narednom periodu značajno doprinijeti i stabilnosti bh. gospodarstva.

“Razvojna banka Federacije BiH kreirala je i nove ekskluzivne proizvode koji korespondiraju sa ‘Strategijom razvoja Federacije 2021-2027’. Na Sajmu je predstavila i nove kreditne linije s atraktivnim kamatnim stopama, fiksnom u cijelom otplatnom periodu, duge rokove otplate i mogućnost korištenja grace perioda. Za novim proizvodima je iskazano veliko interesiranje, posebno malih i srednjih poduzeća, koje su prepoznale nove kreditne linije kao najbolji izbor u razvoju proizvođača novih vrijednosti i izvoznika”, kaže se u priopćenju.

Biznis.ba / Fena

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -