Vijesti

Najveća regionalna manifestacija – Beogradski Beer fest 2022.

Najveća regionalna manifestacija koja se već devetnaest godina organizuje u srpskoj prestonici u slavu piva i rock and roll-a i ove godine će se održatina Ušću od 18. do 21. avgusta. Ova voljena tradicionalna manifestacija svake godine nastoji da prevaziđe sve dotad viđeno, pa će i ove godine novi organizator ponuditi zanimljive sadržaje i spektakle i dovesti turiste iz celog regiona u Beograd. Beer festove godine proslavlja i veliki jubilej, 300 godina pivarstva u Srbiji, pa je to ujedno i razlog više da dođete i smestite se u Beograd i budete deo znamenitog festivala.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Beer fest – među 20 najboljih svetskih događaja

Beer fest je najposećeniji muzički festival u regionu. Za to je zaslužna pre svega ta idealna kombinacija kojoj je teško odoleti – najbolja piva i najbolja muzika.Godišnje ga prosečno poseti oko 500.000 ljudi, dok je 2010. godine zabeleženo rekordnih 900.000 posetilaca. Festival je nastao 2003. godine i prvih pet izdanja festivala priređeno je na Kalemegdanu. Kako se kapacitet festivala povećavao, tako se pojavila potreba za prostranijim mestom koje će primiti sve zaljubljenike muzike. Od 2008. godine festival je preseljen na Ušće uz obilje pivskih brendova koji se predstavljaju i najbolje muzičare iz regiona. Beograd je tako za ovih 19 godina imao prilike da ugosti proslavljene jugoslovenske grupe svih žanrova, kao što su Kud idijoti, Atomsko sklonište, Bombaj štampa, YU grupa, Bijelo dugme, Riblja čorba, ali i predstavnike nove muzičke scene kao što su Stereo banana, Popečitelji, Bolesna štenad i drugi. Tokom trajanja nekoliko festivalskih dana, svako je mogao da pronađe nešto po svom ukusu.


Kao što je poznato javnosti u Srbiji, jedan od najvećih beogradskih brendova „beer fest“ našao se prošle godine u centru skandala, kada
je dotadašnji organizator Beogradska kulturna mreža javno optužen da nije isplatio dogovorene honorare muzičarima koji su nastupali. Ove godine organizaciju festivala je preuzela kompanija „Sky corporation“ koji su najavili brojne novitete i značajno pomeranje festivala unapred. 

Noviteti na Beer fest-u 2022.

Ove godine će se Beer fest odžati u novom formatu i sa brojnim inovacijama. Tokom četiri dana na četiri bine nastupiće preko 50 izvođača, po prvi put i izvođači i inostranstva. Australijska zvezda Tommy Emanuel i britanski bend Kosheen su zvezde festivala, dok će iz zemlje i regiona line up pojačati Hladno pivo, Bajaga i instruktori, Masimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop, Love Hunters, DLM, E-play i mnogi drugi. Na festivalu će nastupiti i velika zvezda Konstrakta sa Zemljom gruva, koja je svojim nastupom ove godine napravila pravu evrovizijsku senzaciju.

Organizatori su festival podelili na dve zone. „Cloud zona“ će imati atraktivan program namenjen svim uzrastima i ulaz će biti slobodan. „Koncertna zona“ je muzička zona, za nju će ulaz biti simboličan, uz konzumaciju dva pića. Sa željom da se ovaj značajni festival podigne na nivo najjačih evropskih festivala, organizatori najavljuju produkcijsko i sadržajnobogatstvo, čime će posetioci biti oduševljeni.

„Cloud zona“ će se predstaviti veoma atraktivnim programom koji je namenjen svim uzrastima. Najavljen je susret motociklista sa izložbom custom motora i čuvenim „zidom smrti“. Tinejdžere će posebno obradovati lina park sa atraktivnim vožnjama i selfi muzej sa velikim brojem selfi pozicija za nezaboravne uspomene. Nešto posebno je ultimativni selfi toranj u kome ćete se zabaviti i uživati. Craft zona predstaviće najbolja zanatska piva iz cele Srbije, čime će se dodatno potvrditi ovaj pivski festival.

Očekuje se da najveće interesovanje posetilaca (a naročito ljudi iz inostranstva koji prvi put dolaze u Beograd) izazove panoramsko razgledanje grada iz balona sa korpom. Beograd sa visine može biti atrakcija i za same Beograđane, nudeći jednu potpuno drugačiju perspektivu iz vazduha. Za ljubitelje adrenalinskih avantura, nema bolje atrakcije!

Tradicija duga skoro 20 godina

Beogradski Beer fest ima 19 godina dugu tradiciju i tokom svog postojanja postao je događaj od izuzetnog značaja za turizam glavnog grada. Ovo je jedan od najmasovnijih festivala u jugoistočnoj Evropi, i svakako najposećenija manifestacija u Beogradu.Značaj festivala prepoznali su i inostrani listovi, pa ga je britanski The Indepenent uvrstio među 20 svetskih događaja, Taboo ga je proglasio za marketinški događaj godine, dok je u knjigu Denisa Vilkoksa ušao kao jedinstveni primer promocije gradova. Sve ovo govori da ga ni ove godine ne smete zaobići!

Čini se da nema boljeg načina da provedete vreme sa prijateljima na izmaku leta, kada ste se vratili sa odmora, ali vam je još rano da kažete letu zbogom. Uz renomirana zanatska piva i zvuke omiljenih muzičara, možete bar malo produžiti leto i provesti još nekoliko nezaboravnih večeri u našem glavnom gradu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -