Vijesti

Najveći crni dijamant na svijetu na aukciji kupio kripto prevarant

Najveći crni dijamant na svijetu prošle godine prodao je Sotbi na aukciji i plaćen je kriptovalutama, ali sada je otkriveno da je kupac, koji je tada bio nepoznat, kripto prevarant.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Crni dijamant nazvan „Enigma“ je jedan od najmisterioznijih dijamanata na svijetu. Svako ko izjednači dijamante sa svjetlucavim kamenjem biće razočaran, pošto je „Enigma“ mat boje i zrači misterioznom aurom, prenosi Frankfurter Algemajne Cajtung (FAZ).

Naziv koji je dijamant dobio, „Enigma“, riječ je grčkog porijekla i ima prikladno značenje – zagonetka – pošto ovaj dragocjeni kamen okružuju mnoge misterije.

Poznato je da dijamant teži 555 karata i uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda.

„Enigma“ je takozvani karbonado, crni dijamant. Oni su izuzetno rijetki i među najstarijim su dijamantima na svijetu.

Dok je Zemlja nastala prije oko 4,6 milijardi godina, stručnjaci vjeruju da je rijedak crni dijamant star između 2,6 i 3,8 milijardi godina i da je nastao kada je meteorit ili asteroid udario u Zemlju.

Sada se, međutim, ispostavilo da je ovaj dijamant na aukciji kupio kripto prevarant, koji je raznim malverzacijama od investitora izvukao milione dolara.

On je sada optužen za prevaru, a neki mediji su prenijeli da je u pitanju biznismen i influenser Ričard Hart, koji trguje kriptovalutama i ima veliki broj pratilaca na Jutjubu i društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Objava Najveći crni dijamant na svijetu na aukciji kupio kripto prevarant prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -