Vijesti

Narodna skupština odobrila povećanje plata u javnom sektoru za 100 maraka

BANJALUKA – Narodna skupština Repubike Srpske usvojila je danas na 33. posebnoj sjednici set zakona o povećanju plata budžetskim korisnicima u RS, saopšteno je iz parlamenta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: NSRS

Ovim zakonima povećavaju se plate za sto maraka u javnim institucijama u RS.

Kako su istakli, usvojeno je osam zakona kojima se to omogućava, a radi se o zakonima o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, o platama zaposlenih u javnim službama, te o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda.

Tu su, takođe, i zakoni o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u RS, o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave RS, kao i o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i zaposlenih u institucijama pravosuđa.

Prije glasanja, zakletvu su u Narodnoj skupština položili sudija Ustavnog suda RS Ivanka Marković i Ombudsman za djecu Gordana Rajić, koje su izabrane na 22. redovnoj sjednici.     Nezavisne

Objava Narodna skupština odobrila povećanje plata u javnom sektoru za 100 maraka prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -