Vijesti

NISKOBUDŽETNA AVIOKOMPANIJA WIZZ AIR OBJAVILA RAZLOGE UKIDANJA BAZE U SARAJEVU


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Wizz Air je objavio kako su nepovoljna situacija na tržištu i izazovno poslovno okruženje doveli do zatvaranja njihove baze u Sarajevu.

Niskobudžetni prijevoznik će krajem sljedeće sedmice ukinuti gotovo sve svoje linije iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i premjestiti svoja dva aviona stacionirana u gradu.

  • Glavni izazovi s kojima smo se suočili su rastuće cijene goriva i visok nivo inflacije koji su uticali na potražnju za zračnim prevozom u zemlji – rekli su iz Wizz Aira, piše Ex-Yu Aviation News.

Prijevoznik će održavati samo usluge od Abu Dhabija i Londona do Sarajeva, koje će obavljati njegove podružnice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva.

Kompanija će se umjesto toga usredotočiti na razvoj svoje baze u Tuzli, ali će za sada održavati dva aviona u gradu.

  • Kao rezultat postojećih tržišnih uslova, naša baza u Tuzli će za sada nastaviti letjeti s istim brojem aviona. Nedavno smo najavili novu liniju iz Tuzle za Eindhoven i stalno pratimo potražnju kako bismo joj se prilagodili i pokrenuli dodatne nove rute kako bismo našim klijentima služili najbolje što možemo – poručili su iz firme.

Očekuje se da će zračni prevoznik proširiti svoje operacije izvan Tuzle tokom ljetne sezone 2023., s nekoliko ruta koje su ranije letjele iz Sarajeva.

Očekuje se da će odlazak Wizz Aira iz Sarajeva uticati na performanse aerodrome u Sarajevu. Ovaj prijevoznik je činio oko 35 posto putnika zračne luke, odnosno ukupno oko 400.000 putnika.

Procjenjuje se da će prevoznik nadolazeće zimske sezone, koja traje od sljedeće nedjelje do 25. marta, opslužiti ​​između 150.000 i 200.000 dodatnih putnika na uslugama do i iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Tridesetak zaposlenika zračnog prevoznika iz Sarajeva dobilo je ponudu da se presele u druge baze.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -