Vijesti

Nova akvizicija Sony-a; Bungie postao dio PlayStation porodice

Sony je u akviziciji vrijednoj 3,6 milijardi dolara pod ‘svoje krilo’ stavio Bungie, razvojni studio koji stoji iza popularnih serijala videoigara Halo i Destiny

Razvojni studio koji stoji iza popularnog Halo i Destiny serijala, Bungie, od sada je službeno dio Sonyja.

„Ugovor o preuzimanju Bungieja je zaključen. Dakle, sada možemo službeno reći… dobrodošli u PlayStation obitelj, Bungie“, objavio je PlayStation na svom službenom Twitter profilu.

Sony je, podsjetimo, najavio akviziciju Bungieja još krajem siječnja ove godine, svega nekoliko dana nakon što je Microsoft objavio svoje planove o kupnji Activision Blizzarda za vrtoglavih 68,7 milijardi dolara. Japanska je tvrtka, doduše, za tvorce Haloa i Destinyja izdvojila “svega” 3,6 milijardi dolara.

No, iako su sada pod Sonyjevom rukom, Bungie će nastaviti neovisno objavljivati i razvijati svoje videoigre. Štoviše, njihovi budući naslovi neće biti ekskluzivni samo za PlayStation, već će se, baš kao i do sad, moći zaigrati i na konkurentskim konzolama.

„Bungiejeva vrhunska stručnost u razvoju multiplatformskih videoigara i usluga, pomoći će nam da ostvarimo našu viziju proširenja PlayStationa na stotine milijuna igrača“, rekao je još u siječnju izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta, Jim Ryan.

BUG / PRESS



(Pressmedia)