Vijesti

NOVE INFORMACIJE: LIDL PLANIRA ZAPOSLITI 2.000 RADNIKA U BIH


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu predstavnike kompanije ”Lidl”, izvršnog direktora Deana Suneka i voditelja sektora Marjana Mikovića.

Na sastanku je istaknuta zainteresovanost kompanije ”Lidl” za poslovanje na tržištu BiH, što je vidljivo kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

Predstavnici kompanije informisali su ministra Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ”Lidl” budu prisutni u gradovima i općinama u RS i Federaciji BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija ”Lidl” u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Ministar Košarac i predstavnici kompanije ”Lidl” posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

  • Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz RS i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati”, naveo je ministar Košarac.

On je rekao da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije ”Lidl” da proizvodi iz RS i Federacije BiH budu na odgovarajući način pozicionirali u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije.

Ministar Košarac je najavio da će u narednom periodu biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz RS i Federacije BiH sa predstavnicima kompanije ”Lidl”.

  • Kompanija ‘Lidl’ prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH”, naveo je ministar Košarac.   

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -