Vijesti

NOVI PORAST CIJENA, NOVA GLAVOBOLJA Evo za koliko procenata poskupljuje gas u FBiH

„Usvojena je odluka o povećanju cijene gasa od 23,3 posto. Radi se o direktnom zahtjevu odnosno povećanju cijene od Gazproma prema Energoinvestu. Energoinvest je hitno zahtijevao korekciju od Federalnog ministarstva trgovine i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije“, kazao je Džindić nakon sjednice Vlade, prenosi agencija Fena

Federalno ministarstvo trgovine je danas na sjednici, kako je naveo, predložilo ovu korekciju i Vlada FBiH je usvojila i uputila u dalju proceduru.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine Vlada Federacije BiH je donijela odluku kojom se daje saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije Bosne i Hercegovine, počevši od 1.7.2022. godine, a koja iznosi 998 KM/1000 Sm³, odnosno 0,998 KM/Sm³, i prema važećim uslovima za Bosnu i Hercegovinu. U ovu cijenu prirodnog gasa nije uračunat porez na dodatnu vrijednost.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo trgovine, svako u okviru svoje nadležnosti.

Objava NOVI PORAST CIJENA, NOVA GLAVOBOLJA Evo za koliko procenata poskupljuje gas u FBiH prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -