Vijesti

OBJAVLJEN SPISAK Ovo su preduzeća u Srpskoj koja bez radnika ostvaruju milionsku dobit

Najveću dobit među preduzećima bez ijednog radnika je prošle godine imala „Mljekara“ Laktaši. Fabrika koja je davno ugašena zaradila je čak 2,8 miliona KM.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Slijedi je GOBOS INVESTMENT d.o.o. Banjaluka koja se bavi posredovanjem u trgovini raznovrsnim proizvodima. Njihova dobit je, prema podacima APIF-a iznosila 2,2 miliona KM.

Nešto manju, ali opet milionsku, dobit imale Nekretnine Proprius d.o.o. Banjaluka i to 1,5 miliona KM, dok je firma Decoral Line d.o.o. Banjaluka koja se bavi izradnjom stambenih i nestambenih zgrada zaradila 1,1 milion KM.

Sinovi i oci d.o.o. Banjaluka registrovana za djelatnosti finansijskih holding društava takođe je prijavila dobit od 1,1 milion KM. Njen vlasnik je Todor Panić direktor fabrike „Vitinka“.

Milionsku dobit ostvarila je i firma HYDRO POWER GROUP d.o.o. koja se bavi izgradnjom hidrograđevinskih objekata i godinama unazad nije imala nikakav prihod i dobit.

Preduzeća sa jednim radnikom

Milionsku dobit ostvarila su i preduzeća sa jednim radnikom, među kojima dominira banjalučka „Ban gradnja“ iz Banjaluke. Firma je zaradila čak 11,2 miliona KM, a da apsurd bude veći bavi se izgradnjom autoputeva i puteva i to sa jednim radnikom.

Protekle četiri godina imala je oko 2-3 radnika i nema niti jedan dobijen tender.

Slijedi je firma „Seta Subco“ iz Banjaluke čija je djelatnost prikupljanje i naplata računa i kreditnih kancelarija, a zaradili su čak 5,2 miliona maraka.

I ove godine javlja se firma „Niagara sports global management“ iz Gradiške čiji je vlasnik fudbalski menadžer Andy Bara.

Bara i dalje zapošljava samo jednom radnika, vjerovatno sebe, a prošle godine je zaradio 4,7 miliona KM.

Iza njega je preduzeće „Skechers BiH“ koje bavi trgovinom obuće i odjeće na veliko i ostvarilo je dobit od 3,5 miliona maraka.

Među deset najprofitabilnijig preduzeća sa jednim radnikom su i Agencija „Greenfield“, „Niagara sports global managament“, „NGS rent“, „Montenaria“, „NDS sports group“, „RUDIS Slovenija““, te firma „Elektors“.

BONUS VIDEO:

Objava OBJAVLJEN SPISAK Ovo su preduzeća u Srpskoj koja bez radnika ostvaruju milionsku dobit prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -