Vijesti

Od porodične radionice do giganta s prihodima od čak 73 miliona KM

Započeli su sa radom u Olovu prije 24 godine kao mala, porodična radionica, a danas su kompanija čije ime svi iznaju – Alma Ras.

Alma Ras je simbolično osnovana na Dan žena 1998. godine, a danas je jedna od najbrže rastućih kompanija u BiH i jedan od najvećih poslodavaca, piše BiznisInfo.ba.

U godini koja upravo završava ostvarili su prihode od vrtoglavih 73 miliona KM, čime su se svrstali u red najvećih bh. kompanija i lidera domaće privrede. Tokom godine su investirali oko 4 miliona KM.

Lani su, prema našim podacima, imali prihode od oko 68 miliona KM, a godinu ranije oko 60 miliona maraka. To ukazuje da kompanija konstantno raste i ne namjerava stati.

S otvaranja nove zgrade u Visokom

Alma Ras je vratolomnom brzinom postala jedna od najpoznatijih kompanija u Bosni i Hercegovini sa širokom distributivnom mrežom kroz veleprodaju i vlastite maloprodajne butike.

U BiH imaju pet fabrika u nekoliko gradova, a naredne godine otvaraju još jednu, i to u Banovićima. Sarađuju sa najpoznatijim svjetskim brendovima I svoje proizvode plasiraju na brojna strana tržišta. Podsjetimo, ove godine su otvorili i novu poslovnu zgradu u Visokom.

Konstantno investiraju u modernizaciju pogona a u posljednje vrijeme i u vlastitu proizvodnju solarne energije. Također, konstanta je i ulaganje u edukaciju radnika.

Kompanija Alma Ras ovu godinu završava s 1.350 uposlenika, prosječne starosti 35 godina.

Njihova poslovna priča je dokaz da je u BiH moguće napraviti veliki uspjeh vrijednim radom, znanjem i ulaganjem te su sasvim sigurno inspiracija mnogim poduzetnicima koji tek trebaju pronaći svoje mjesto pod suncem.(Pressmedia)