Vijesti

ODABRANI KINDER PROIZVODI, PROIZVEDENI U BELGIJI, DOBROVOLJNO SE POVLAČE IZ PRODAJE U BIH


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Ferrero sarađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija Bosne i Hercegovine.

Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište, niti jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili niti jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvatamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu.

Ferrero je kao mjeru opreza odlučio sam dobrovoljno povući iz prodaje u Bosni i Hercegovini proizvod Kinder Schoko-Bons sa sljedećim lot brojevima proizvedene u Belgiji:

PROIZVOD GRAM LOT BROJ
KINDER SCHOKOBONS WHITE 200G L337R03—
KINDER SCHOKOBONS WHITE 200G L354R03—
KINDER SCHOKOBONS 46G L291RZD-KX
KINDER SCHOKOBONS 46G L298RZD-LE
KINDER SCHOKOBONS 46G L320RZD-MB
KINDER SCHOKOBONS 46G L321RZD-MC
KINDER SCHOKOBONS 46G L321RZD-MD
KINDER SCHOKOBONS 125G L005L03—
KINDER SCHOKOBONS 125G L302R03—
KINDER SCHOKOBONS 125G L307R03—
KINDER SCHOKOBONS 125G L313R03—
KINDER SCHOKOBONS 125G L314R03—
KINDER SCHOKOBONS 125G L321R03—
KINDER SCHOKOBONS 125G L328R03—

Svi ostali Ferrero proizvodi, uključujući Kinder proizvode, nisu zahvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje.

Sarađujemo s našim distributerom kako bismo osigurali da navedeni Kinder proizvodi više ne budu u prodaji.

Ako imate neki od navedenih Kinder proizvoda, savjetujemo vam da ih ne konzumirate. Zadržite Kinder proizvod i kontaktirajte Ferrero Odjel za odnose s potrošačima koji će Vam rado pomoći na potrosacki-servis@ferrero.com.

Sigurnost hrane shvaćamo vrlo ozbiljno i unaprijed se ispričavamo zbog nastale situacije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -