Vijesti

PANIKA NA NAJVEĆOJ KRIPTOBERZI? Povučeno 1,9 milijardi dolara za 24 sata

Bajnens je saopštio da je „privremeno obustavio“ povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrijednost stabilna i vezana za američki dolar u odnosu 1:1.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -
Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveći dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci, i čini glavninu povlačenja zasnovanih na etereumu od 2,2 milijarde dolara tokom posljednjih sedam dana, prenosi Rojters.

„Povlačenje sredstava sa Bajnensa se povećava zbog sve veće neizvesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama“, izjavio je portparol Nansena.

S druge strane, predstavnik Bajnensa za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

„Sredstva korisnika na Bajnensu su podržana u razmeti 1:1, a struktura kapitala Bajnensa je bez duga. Uvek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahtjeve za povlačenje sredstava“, dodao je on.

Bajnens, čiju je dominaciju u kriptosvetu zacementirao bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedjelje na Tviteru izveštaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže.

Zaliha bitkoina

Izveštaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata.

Informativni portal KoinDesk izvestio je ranije da je Bajnens zabeležio u ponedeljak odliv sredstava od 902 miliona dolara. Ova kriptoberza je već pod pritiskom vlasti.

Podela između tužilaca u Ministarstvu pravde SAD odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost Bajnensove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, preneo je Rojters u ponedjeljak. Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Bajnensovog tokena BNB od skoro 4,0 procenta, kažu trgovci.

BONUS VIDEO:

 

Objava PANIKA NA NAJVEĆOJ KRIPTOBERZI? Povučeno 1,9 milijardi dolara za 24 sata prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -