Vijesti

Petrović više od pola donacija ERS-a usmjerio u Trebinje

TREBINJE – Uprava Elektroprivrede Republike Srpske donijela je odluku da iz prošlogodišnje dobiti podijeli 4,8 miliona maraka donacija, uglavnom sportskim klubovima i vjerskim organizacijama.

Foto: Capital

Veći dio ovog iznosa, odnosno tri miliona maraka ostaje u Hercegovini, gdje je i sjedište holdinga, ali i gdje je izborna jedinica generalnog direktora ERS-a Luke Petrovića.

Ostatak Republike Srpske i Brčko Distrikt dobiće skoro duplo manje – 1,8 miliona KM.

Najviše novca ERS je odlučio dati Gradu Trebinje za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa, i to 2,5 miliona maraka.

Pored njih na novac mogu da računaju i u eparhiji Zahumsko-hercegovačkoj kojoj je odobreno 250.000 maraka, najviše od svih iz Srpske pravoslavne crkve koja je dobila ukupno 850.000 KM.

Fudbalski klub Leotar će dobiti 50.000 KM, a rukometni klub “Hercegovina” iz Nevesinja 30.000 KM.

Dio novca, 220.000 KM, uprava ERS-a je ostavila u svom fondu solidarnosti.

Kada je riječ o ostalim donacijama, značajnu je dobilo preduzeće “Netfilm” iz Banjaluke, kojima će uskoro biti na raspolaganju milion maraka za snimanje filma Zlatni rez 42  – Djeca Kozare.

Tri sportska kluba iz Brčkog dobila su pomoć od ukupno 80.000 maraka, a na spisku za donacije našao se i fudbalski klub “Borac” iz Banjaluke kojem će biti dodijeljeno 50.000 KM, te dobojska “Sloga” kojoj pripada 25.000 KM iz donacija.

 Iz ERS-a kažu da je sve urađeno u skladu sa Zakonom o donacijama preduzeća u javnom vlasništvu i na preporuku revizora.

Nezavisni revizor “Grant Thorton” Banja Luka je potvrdio solventnost preduzeća tako da su nastupili uslovi i pravne pretpostavke za dodjelu donacija iz Budžeta za donacije”, navode oni obrazlažući svoju odluku.

Navode kako će novac na računima organizacija biti u roku od mjesec dana.

Inače, svoju saglasnost na raspored donacija dala je i Vlada Republike Srpske kao vlasnik matičnog holdinga.

CAPITAL: D. Tovilović

Objava Petrović više od pola donacija ERS-a usmjerio u Trebinje prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.