Vijesti

POČELA ISPLATA PODSTICAJA ZA PROLJETNU SJETVU Dobre vijesti za poljoprivrednike

Načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Danijel Egić rekao je novinarima da će ovom mjerom biti obuhvaćeno više od 650 poljoprivrednih proizvođača.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

„Sa ovom mjerom smo počeli prošle godine kada smo imali duplo manje poljoprivrednih proizvođača. Mislim da smo na pravom putu, pogotovo što je ove godine sav repormaterijal za proljetnu sjetvu poskupio više od 50 odsto“, rekao je Egić.

On je pojasnio da su ovom mjerom obuhvaćeni i registrovani i neregistrovani poljoprivredni proizvođači, te podsjetio da je grad sa 50 odsto subvenisao skoro 1.300 hektara posijanih površina kukuruza u proljetnoj sjetvi.

Egić je za petak, 26. avgusta, od 11.00 časova u sali kina „Kozara“ najavio prezentaciju subvencije i načina učešća u programu za nabavku poljoprivredne mehanizacije koja je dogovorena na nivou vlada Mađarske i Srpske.

Prezentaciju će vršiti Agencija za održivi razvoj Republike Srpske „Progresus“, a poljoprivredni proizvođači će na licu mjesta biti informisani o kakvim je poljoprivrednim mašinama riječ, te načinu i mogućnosti konkurisanja za subvenciju za njihovu nabavku.

BONUS VIDEO:

Objava POČELA ISPLATA PODSTICAJA ZA PROLJETNU SJETVU Dobre vijesti za poljoprivrednike prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -