Vijesti

Poreska uprava prinudno naplaćuje 3,8 miliona KM od Doboja

– Grad duguje milione KM za poreze i doprinose, Jerinić tvrdi da to nije tačno

DOBOJ – Grad Doboj jedan je od najvećih poreskih dužnika u Republici Srpskoj sa 3,8 miliona KM neizmirenih obaveza. Iako je Poreska uprava RS čak pokrenula i prinudnu naplatu, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić tvrdi da dug ne postoji.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital

Na listi 100 najvećih poreskih dužnika u Srpskoj, grad Doboj se na kraju avgusta nalazio na 43. mjestu sa dugom od 3,8 miliona.

Komenatr u vezi sa ovim dugom pokušali smo dobiti i od prvog čovjeka Doboja, ali je on samo kratko rekao da to nije tačno.

„To nije tačno. Nemam dalji komentar“, rekao je Jerinić.

Kako bismo još jednom provjerili tačnost ovih podataka poslali smo upit Poreskoj upravi koja je potvrdila da su podaci koji se nalaze na njihvoj zvaničnoj stranici tačni te da je taj dug u prinudnoj naplati.

„Prema evidencijama Poreske uprave RS ukupne dospjele, a neizmirene obaveze grada Doboja, zaključno sa 31.08.2022. godine, iznose 3,8 miliona КM. Za većinu ovih dospjelih obaveza, koje se pretežno odnose na poreze i doprinose na lična primanja, Poreska uprava RS je pokrenula postupak prinudne naplate“, kazali su za CAPITAL u Poreskoj upravi RS.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava Poreska uprava prinudno naplaćuje 3,8 miliona KM od Doboja prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -