Vijesti

PORESKA UPRAVA RS OBJAVILA Za pola godine budžet oštećen za skoro tri miliona KM

– Od ukupnog broja, dva izvještaja su podnesena Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije i najtežih oblika privrednog kriminaliteta, osam izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka, po dva izvještaja okružnim tužilaštvima u Doboju i Bijeljini, te po jedan izvještaj okružnim tužilaštvima u Prijedoru i Istočnom Sarajevu – saopšteno je iz Poreske uprave.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

U saopštenju se navodi da su inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave najviše izvještaja nadležnim tužilaštvima u tom periodu, njih 15, podnijeli zbog sumnje da je izvršena utaja poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 2.837.419 KM štete za budžet Srpske.

U prvoj polovini ove godine Poreska uprava Srpske je nadležnom tužilaštvu podnijela i jedan izvještaj protiv odgovornog lica zbog sumnje u postojanje krivičnog djela nepravilno izdvajanje sredstava pravnog lica, sa štetom po budžet u iznosu od 56.474 KM.

Iz Poreske uprave Srpske navode da su službenici Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove u periodu januar-jun, osim podnesenih izvještaja nadležnim tužilaštvima, radili i brojne druge poslove i zadatke iz svoje nadležnosti.

Tako su, između ostalog, sproveli brojne radnje po zahtjevima sudova i tužilaštava, uzeli 113 izjava, izvršili 28 analiza poslovanja preduzeća, dok je aktivno rađeno i na međunarodnoj razmjeni informacija sa institucijama Austrije, Srbije, Italije i Slovenije, kao i na razmjeni informacija sa institucijama Republike Srpske i BiH.

– Takođe, izvršen je i znatan broj informativnih kontrola i drugih radnji iz djelokruga rada ovog odjeljenja, koje funkcioniše u okviru Sektora za kontrolu, istrage i obavještajne poslove Poreske uprave – navodi se u saopštenju.

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić rekao je da ovi podaci pokazuju da je i u ovoj godini nastavljen intenzivan rad inspektora na terenu.

– Inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove će i u narednom periodu, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, nastaviti rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu Republike Srpske – naglasio je Maričić.

BONUS VIDEO:

Objava PORESKA UPRAVA RS OBJAVILA Za pola godine budžet oštećen za skoro tri miliona KM prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -