Vijesti

Potpisan ugovor o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Predstavnici kompanije Stellantis i Vlade Srbije potpisali su danas u Beogradu ugovor o financiranju proizvodnje električnih automobila u tvornici u Kragujevcu.

Tom prigodom predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će nova investicija u kragujevačkoj tvornici automobila iznositi 190 milijuna eura, od čega će iz srbijanskog proračuna biti izdvojeno 48 milijuna eura.

Prema njegovim riječima, priprema proizvodnje novog modela automobila trajat će do kraja 2023., kako bi proizvodnja u Kragujevcu počela u trećem tromjesečju 2024. godine.

Novi model električnog automobila će, po riječima Vučića, biti namijenjen srednjoj klasi.

Stellantis je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila, jedna od četiri najveće u svijetu, a formirana je 2021. godine spajanjem talijansko američkog konglomerata Fiat Chrisler Automobiles i francuske PSA grupe, prenosi Beta.

Predsjednik Srbije Vučić izjavio je danas nakon potpisivanja spomenutog ugovora da se za početak konzultacija u vezi nove Vlade čeka odluka pravnika koji bi trebali utvrditi može li se to učiniti prije isteka njegovog prvog mandata ili se mora sačekati da mu počne drugi predsjednički mandat.

“Čekam konačno viđenje naših pravnika, kako bi vidjeli moram li čekati istek prvog mandata 31. svibnja jer mi tek tada počinje drugi predsjednički mandat”, kazao je Vučić, a prenosi Radiotelevizija Srbije.

Vučić je istaknuo da u ovisnosti od toga, konzultacije bi mogle početi i u okviru prvog mandata, onda bi to bilo u drugoj polovini svibnja, a ako ne, onda odmah čim položi prisegu.

 

(Fena)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -