Vijesti

Povjeriocima „Medicinske elektronike“ neočekivani milioni maraka

BANJALUKA – Povjeriocima „Medicinske elektronike“ u kojoj je prije dvije godine okončan stečaj biće podijeljeno dodatnih 2,7 miliona maraka jer je preduzeće dobilo spor protiv „Unicredit banke“, saznaje portal CAPITAL.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Capital

Naknadnu diobu odobrio je Okružni privredni sud u Banjoj Luci, 30. decembra prošle godine.

Sud u svom Rješenju navodi kako će se od ovog novca namiriti povjerioci opšteg isplatnog reda za 45 odsto priznatih potraživanja.

Stečajni upravnik Lazo Tomić kaže za CAPITAL da su tužili banku smatrajući da je neosnovano zarađivala na njihovoj imovini, što se ispostavilo kao tačno.

Banka je po osnovu hipoteke koju je imala, rentala naše objekte i uzimala kiriju. Mi smo uspjeli osporiti tu hipoteku, a sudski vještak finansijske struke je obračunao da je to 2,7 miliona KM. Ta kirija je vraćena sa kamatama i biće raspodjeljena povjeriocima“, kazao je Tomić.

Podsjećamo, stečaj u Medicinskoj elektronici otvoren je 2010. godine.

Zatvoren je 12 godina kasnije, dvije godine nakon što je zgradu preduzeća u centru grada kupio kontroverzni biznismen i vlasnik firme „Grand Trade“ Mile Radišić za tri miliona maraka.

Nekretnine Medicinske elektronike Radišiću su bile potrebne kako bi objedinio građevinsku parcelu i nastavio sa izgradnjom još dvije poslovno-stambene zgrade u takozvanom Picinom parku gdje je izgradio poslovni objekat čiji je dio kupio M:tel i Lutrija RS.

Radišić je da posjetimo,  krajem 2013. godine osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisanjem cijenama Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio Republiku Srpsku za više od 550.000 evra.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Objava Povjeriocima „Medicinske elektronike“ neočekivani milioni maraka prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -