Vijesti

Poznati investitor gradi podzemnu garažu na tri sprata u Sarajevu

U ulici Srđana Aleksića, kod GRAS-ove remize, uskoro bi trebala biti izgrađena velika podzemna garaža.

Investitor je kompnija Hydro-Metal d.o.o., Sarajevo, čiji je vlasnik jedna od najpoznatijih domaćih građevinskih kompanija Ans Drive.

Projekat je zamišljen kao izgradnja tri podzemne etaže garaže na zemljištu označenom u okviru regulacionog plana “Alipašin most VII”  u ulici Srđana Aleksića bb, Općina Novi Grad, Sarajevo.

Navedeni objekt je slobodnostojeći, stalnog karaktera. Objekat je dilatiran, sastoji se od tri dijela, osnovni oblik objekta je “U”, dok se u centralnom dijelu vezuje sa kvadratnom osnovom dodatnog dijela.

Spratnost iznosi: -3Po, u kojima su projektovana parking mjesta sa pratećim prostorijama kao što su ostave, elektro prostorije, mašinske, sanitarne i ostale prostorije namjenjene za potrebe objekta.

Investitor je nedavno predao zahtjev za izdavanje studije uticaja na okoliš.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma zaključilo je da nije potrebno dalje provođenje procjene uticaja na okoliš putem izrade studije uticaja na okoliš.

Inače, po katastarskim česticama vidi se da je riječ o parceli na kojoj, iznad zemlje, kompanija Avenija gradi stambenu zgradu. Vlasnik Avenije je Tibra Pacific iz Kiseljaka.



(Pressmedia)