Vijesti

Predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH posjetio općinu Kiseljak

Predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Željko Babić, boravio je u radnom posjetu općini Kiseljak.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Na početku posjeta upriličen je radni sastanak u uredu načelnika Mladena Mišurića-Ramljaka, na kojem su nazočili Dragomir Lučić, Tajnik općine, Nikola Grubešić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo, VD predsjednica Obrtničke komore ŽSB  Dijana Biletić i tajnica Obrtničke komore ŽSB Jelena Jaković.

Tema sastanka bilo je uzajamno informiranje o razvijenosti i stanju  obrta na području  općine Kiseljak, kao i problematika oko Zakona o obrtu F BiH koju je istaknuo predsjednik Babić i aktualnoj temi obrtnici u vrijeme pandemije. Načelnik je informirao nazočne o poduzetim aktivnostima od strane Općine kad je u pitanju pomoć obrtnicima.

Uslijed nastupanja pandemije COVID-19 Općinsko vijeće Kiseljak donijelo je Odluku o oslobađanju plaćanja vatrogasne naknade za 2020. godinu za obrtnike i gospodarstvenike.

Predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH, sastanak je ocijenio konstruktivnim, kazavši kako je Kiseljak pozitivan  primjer općine koja je djelovala i pomogla kad je u pitanju pandemija i njen utjecaj na rad obrtničkih djelatnosti.

Nakon radnoga sastanka upriličen je posjet obrtničkoj radnji ”Dimnjačarke usluge TIKI”, vlasnika Josipa Ban iz Kiseljaka.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -