Vijesti

Predstavljanje digitalnih nomada u Mostaru

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Više od 150 prijava pristiglih u deset dana iz svih dijelova svijeta za program za digitalne nomade dokaz su da je Bosna i Hercegovina već sada atraktivna destinacija za ovu ciljnu skupinu.

Ovaj program, koji organiziraju Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i Tehnološki park INTERA kroz projekt RECOOPER kojeg financiraju Europska unija i vlada SR Njemačke, službeno započinje u ponedjeljak, 19. 9. 2022. godine kada će u Mostar stići pet izrabranih digitalnih nomada koji će u Bosni i Hercegovini boraviti mjesec dana.

Tijekom svog boravka oni će upoznati mjesta za rad i stanovanje, kušati tradicionalna i moderna jela te svoje dojmove podijeliti na društvenim mrežama prezentirajući Hercegovinu kao uspješnu turističku destinaciju, priopćeno je iz Intere.

Oni će tijekom mjesec dana koristiti usluge 20 turističkih operatera koji su ujedno i korisnici projekta RECOOPER, a koji već neko vrijeme uče o potrebama digitalnih nomada, ali i načinu prilagodbe i prezentiranja vlastitih usluga.

Kao jedna od prednosti Hercegovine često se ističe i zajednica, a kako bi se digitalnim nomadima olakšalo upoznavanje zajednice, Tehnološki park INTERA organizira druženje u Code Hubu Mostar.

Druženje je planirano za utorak, 20. 9. 2022. godine u 20 sati kada će se izabrani digitalni nomadi kroz kratki razgovor s moderatorom predstaviti, a potom kroz opušteno druženje upoznati i sa zajednicom. Na druženje su pozvani svi oni koji su zainteresirani čuti više o ovom stilu života, ali i oni koji žele digitalnim nomadima iskazati dobrodošlicu. Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je ograničen u skladu s kapacitetima prostora pa se svi zainteresirani mogu prijaviti na linku.

RECOOPER je dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kroz koji Europska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Projekt EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP.

 

(FENA)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -