Vijesti

PREF: Budžetu RS dividenda od pet miliona KM

BANJALUKA – Penzijski rezervni fond Republike Srpske (PREF) ostvario je u prošloj godini dobit od 6,16 miliona KM, od čega će pet miliona biti uplaćeno u budžet Srpske po osnovu dividende, saopšteno je danas iz PREF-a.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: PREF

Skupština PREF usvojila je godišnji izvještaj o poslovanju PREF-a i odluku o raspodjeli dobiti PREF-a za 2022. godinu.

„Prema usvojenoj odluci, u budžet Republike Srpske biće uplaćena dividenda u iznosu od pet miliona konvertibilnih maraka, što predstavlja isti iznos kao i prošle godine. Ukupna ostvarena dobit za 12 godina poslovanja PREF-a iznosi 90 miliona КM, a isplaćene dividende, uključujući i navedenu, iznose oko 68 miliona КM“, navedeno je u saopštenju.

U PREF-u navode da su u 2022. godini ostvarili neto dobit od 6,16 miliona konvertibilnih maraka te da su dobili pozitivno revizorsko mišljenje.

„Ukupni prihodi Fonda u prošloj godini iznose 14 miliona maraka, što je za oko šest procenata više nego 2021. godine. Nastavljen je trend stabilnih prihoda i rasta vrijednosti imovine pod upravljanjem. Imovina pod upravljanjem na kraju godine je iznosila 293,9 miliona КM, što je za 9,05 odsto više nego na kraju 2021. godine“, ističe se u saopštenju.

Objava PREF: Budžetu RS dividenda od pet miliona KM prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -