Vijesti

PREF isplaćuje dividendu od pet milona maraka

BANJALUKA – Skupština Penzijskog rezervnog fonda Republike Srpske (PREF) odlučila je da isplati dividendu Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje RS u iznosu od pet miliona maraka, potvrđeno je za portal CAPITAL.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Pixabay/Capital

PREF je u prošloj godini ostvario dobit od 10,4 miliona maraka, što je za 24 odsto više nego u 2020. godini. Skupština tog Fonda danas je usvojila izvještaj o poslovanju i donijela odluku o isplati pomenute dividende.

Iz Uprave Društva za upravljanje PREF-om naveli su da su ukupni prihodi tog Fonda lani iznosili 13,2 miliona KM i da su porasli za oko 12 odsto u odnosu na godinu ranije.

“Kao rezultat procesa rebalansiranja portfelja od osnivanja i u prošloj godini je nastavljen trend stabilnih prihoda i rasta vrijednosti imovine kojom upravljamo, a koja je na kraju 2021. godine iznosila 270,7 miliona KM, što je za oko 13 odsto više nego na kraju 2020. godine”, poručili su iz Uprave.

Poslovanje PREF-a u 2021. godini

Tvrde da će nastojati da i dalje unapređuju dobre odnose sa domaćim i međunarodnim finansijskim institucijama, investitorima, te sa preduzećima iz njihovog portfelja, s ciljem ostvarenja što boljih rezultata.

Kretanje strukture imovine PREF-a po godinama

Osnivač PREF-a je Fond PIO, a Upravu Društva čine direktor Miloš Grujić i izvršni direktori Ljiljana Amidžić-Gligorić i Saša Stevanović.

U prethodnih 11 godina PREF je isplatio više od 62 miliona maraka dividende.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Objava PREF isplaćuje dividendu od pet milona maraka prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -