Vijesti

Prihodi od poreza veći za milijardu KM

BANJALUKA – Prihodi od indirektnih poreza za osam mjeseci ove godine iznosili su sedam milijardi i 350 miliona KM i veći su za milijardu i 194 miliona KM ili 19,40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Agencije

U septembru je prikupljeno 913 miliona KM indirektnih poreza, što je za 121 milion KM više u odnosu na septembar prošle godine, navodi se u saopštenju.

Nakon što je UIO privredi vratila milijardu i 540 miliona KM po osnovu povrata PDV-a, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima za osam mjeseci iznosili su pet milijardi i 810 miliona KM i veći su za 758 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili za isti period 2021. godine.

Za finansiranje državnih institucija u periodu januar-septembar raspoređen je iznos od 647 miliona KM.

Federaciji BiH u devet mjeseci 2022. godine raspoređene su tri milijarde i 173 miliona KM, Republici Srpskoj milijardu i 770 miliona KM i Brčko distriktu 177 miliona KM“, navodi se u saopštenju.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, Federacija BiH je dobila dodatnih 156 miliona KM, Republika Srpska 103 miliona KM i Distrikt Brčko 5,3 miliona KM.

Srna

Objava Prihodi od poreza veći za milijardu KM prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -