Vijesti

PROŠIRENJE PROIZVODNJE I NOVA RADNA MJESTA „Tesla“ će u automobile ugrađivati dijelove iz Bijeljine

Potvrdio je ovo za „Nezavisne novine“ Rado Maletić, direktor ove fabrike, koji je dodao da će to uzrokovati i otvaranje novih radnih mjesta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

– Mi radimo za velike brendove dijelove za protok raznih vrsta tečnosti i to sve ide ispod haube. Radimo razne cjevčice, sve što podnosi veliku temperaturu. ‘Tesla’ je već došao u Njemačku i ‘Pass’ je dobio prostor da konkuriše, odnosno da radi određene proizvode za ‘Teslu’. Ti dijelovi, odnosno pojedini proizvodi, koje ‘Pass’ radi naveliko, došli bi u Bijeljinu i došlo bi do uvećanja i proširenja postojeće proizvodnje, a to bi donijelo i nova radna mjesta – rekao je Maletić.

On je uvjeren da bi se to u Bijeljini trebalo desiti, te dodaje da će „Pass“ u ovom gradu, koji već zapošljava više od 1.000 ljudi, ako to zaživi, doći do brojke od 1.500 zaposlenih.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović takođe podsjeća da u ovom gradu već imaju kompaniju „Pass“, koja proizvodi automobilske dijelove za strano tržište i u toj oblasti ostvaruje značajne poslovne uspjehe, pa se nadaju da će se najave o proširenju ovog proizvodnog sektora obistiniti.

– Grad Bijeljina u okviru svojih nadležnosti svakom investitoru izlazi u susret koliko je god to moguće, imamo spremne poslovne zone, na odličnom smo geostrateškom položaju, za dvije godine ćemo s Evropom biti povezani auto-putem – rekao je Petrović za „Nezavisne novine“.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, ističe da je taj grad u posljednje vrijeme postao atraktivan investitorima i zbog gradnje auto-puta, koji će ovaj grad povezati sa Beogradom i Banjalukom, a što su ogromna tržišta.

– Ne iznenađuje me ta vijest o ‘Tesli’. Mislim da će Bijeljina u narednih 10-15 godina biti plodno tlo za investicije, a na nama iz administracije je da svim tim ljudima, koji su zainteresovani da investiraju, to maksimalno olakšamo i ubrzamo posao. Naravno da bih bio srećan da se obistini to sa ‘Teslom’, ali i bilo kojom drugom kompanijom koja će zaposliti ljude i ovdje donijeti neku novu vrijednost – rekao je Đurđević za „Nezavisne novine“.

Stevo Savić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, kaže da planira da se sastane sa direktorom fabrike „Pass“ u ovom gradu, te ističe da je riječ o sredini koja je plodno tlo za investiranje.

– Mislim da je riječ o dobroj vijesti. Sigurno je da tu postoje određena ograničenja, pitanje je kako obezbijediti i dodatnu radnu snagu, ali to su pitanja koja zavređuju pažnju i ozbiljniji angažman, kako Privredne komore, tako i resornog ministarstva, Vlade i tako dalje – naglašava Savić u izjavi za „Nezavisne novine“.

Milica Marković, direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), kaže da o priči u vezi sa „Teslom“ nema zvanične informacije, ali je raduje ako se to obistini.

– To sigurno znači proširenje kapaciteta i dobra je priča sa stanovišta novih radnih mjesta. Mi imamo dobru saradnju sa fabrikom ‘Pass’, mi ih vodimo kao pozitivan primjer stranih investicija kod nas. Bijeljina ima čak i neke prednosti koje drugi gradovi u BiH nemaju, blizu je granice sa EU i blizu Srbiji, ona je raskrsnica puteva. Bijeljina, kao grad u ravnici, ima šta da ponudi, a dobiće i auto-put, što će biti još veća prednost, budući da je putna infrastruktura veoma bitna za strane investitore – navela je Markovićeva za „Nezavisne novine“.

BONUS VIDEO:

Objava PROŠIRENJE PROIZVODNJE I NOVA RADNA MJESTA „Tesla“ će u automobile ugrađivati dijelove iz Bijeljine prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -