Vijesti

RASPISAN JAVNI POZIV Na male farme stiže 200 junica

Za nabavku 200 priplodnih junica, koje će biti dodijeljene malim farmerima u Hercegovini i na Romaniji, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS raspisalo je javni poziv, a zainteresovani dobavljači ponude mogu poslati do 1. avgusta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

U resornom ministarstvu ističu da će junice biti nabavljene u okviru Projekta razvoja preduzetništva i poljoprivrede u ruralnim područjima koji finansira Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj (IFAD).

Menadžer pomenutog projekta Dragan Vučković kaže da će ministarstvo snositi troškove nabavke junica u vrijednosti do 1.800 KM.

– Preostali dio novca biće obezbijeđen iz tri izvora finansiranja. Mljekara “Pađeni”, za čije kooperante se i nabavljaju junice, učestvovaće sa 30 odsto sredstava, lokalne zajedice sa područja sarajevsko-romanijske i hercegovačke regije obezbijediće deset odsto, dok će sa 20 odsto učestvovati farmeri – rekao je Vučković, prenosi Glas Srpske.

Dodao je da je ovaj partnerski projekat resornog ministarstva samo jedna u nizu planiranih aktivnosti koje se sprovode s ciljem unapređenja mljekarskog sektora u zemlji.

U javnom pozivu, koji je otvoren do 1. avgusta, navodi se da će se nabavka junica sprovoditi u dva navrata.

U prvom lotu potrebno je isporučiti 140 komada steonih junica pasmine češki simental, a u drugom 60 komada rase austrijski simental.

– Zainteresovani ponuđači mogu se udružiti sa drugim dobavljačima kako bi unaprijedili mogućnosti za uspješno izvršenje nabavke, a procedura izbora biće obavljena korišćenjem metode nacionalnog konkurentskog nadmetanja – stoji u pozivu.

Ponuđači zainteresovani za dostavljanje ponude mogu otkupiti ponudbenu dokumentaciju nakon uplate 40 KM na račun 555-100-00564783-51 kod Nove banke, sa naznakom za korisnika “Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata”.

Ponudbenu dokumentaciju potrebno je dostaviti na adresu Trg Republike Srpske 1, VIII sprat, kancelarija broj 18A, 78000 Banjaluka.

Zakasnjele ponude neće biti prihvaćene, kao ni ponude dostavljene elektronskim putem.

Ruralne opštine

U Ministarstvu poljoprivrede navode da Projekat razvoja preduzetništva i poljoprivrede u ruralnim područjima uključuje pomoć siromašnim proizvođačima, pružanje usluga, isporuku start paketa i opreme. Projektom, koji će trajati do kraja septembra 2026. godine, predviđen je i razvoj klastera na području lokalnih zajednica u Srpskoj i FBiH.

BONUS VIDEO:

Objava RASPISAN JAVNI POZIV Na male farme stiže 200 junica prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -