Vijesti

Raspisan konkurs za direktora Agencije za bankarstvo RS

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović raspisala je danas konkurs za direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo RS.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital

Novi direktor i zamjenik, pored opštih uslova moraju imati i završen prvi ciklus studija sa 240 ECTS bodova ekonomskog ili pravnog smjera, sedam godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima u finansijskom sektoru.

Takođe, oni ne smiju direktno ili indirektno posjedovati udjele, akcije ili dužničke hartije od vrijednosti u banci ili drugoj finansijskoj organizaciji nad čijim radom Agencija vrši kontrolu i nadzor.

Od novog direktora i zamjenika traži se i posjedovanje odgovarajućih stručnih znanja i ličnih svojstava koji ih čine dostojnim za obavljanje ove funkcije.

Zainteresovani kandidati imaju rok od 15 dana za podnošenje prijava.

Mandat direktora Agencije i njegovog zamjenika traje pet godina, a imenuje ih Narodna skupština Republike Srpske.

Podsjećamo, direktor Agencije Rade Rastoka smijenjen je sa te pozicije krajem februara, a ovom institucijom od tada rukovodi vršilac dužnosti zamjenika direktora Srđan Šuput.

Narodna skupština RS smijenila je Rastoku, između ostalog, i zbog toga što je nije obavijestio o sporu teškom 256 miliona maraka a koji je izgubila “Unicredit banka” Banjaluka.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava Raspisan konkurs za direktora Agencije za bankarstvo RS prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -