Vijesti

RASPISAN OGLAS: PROIZVOĐAČ BH. PUŠKE ZAPOŠLJAVA 126 NOVIH RADNIKA


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

BNT – Tvornica mašina i hidraulike iz Novog Travnika zaposlit će 126 novih radnika.

Naime, ova kompanija namjenske industrije raspisala je početkom decembra oglas u kojem je objavila 126 otvorenih pozicija za različita radna mjesta.

Među njima su komercijalisti, elektrotehničari, elektroničari, tehnolozi, metalostrugari, bravari, vozači viljuškara i kranovođe, zavarivači i sl, a najveći broj radnih mjesta odnosi se na metaloglodače, njih 26.

Radnici na ovim pozicijama bit će zaposleni na neodređeno vrijeme a najduže do 30.06.2023. godine, pa se može pretpostaviti da je riječ o realizaciji pojedinačnog dogovorenog posla.

Ipak, ovo je ohrabrujuća vijest budući da su početkom godine radnici kompanije bili u štrajku zbog neisplaćenih plata i regresa te neuplaćivanja doprinosa.

Direktor preduzeća Adis Ikanović kazao je tada da je firma zapala u probleme ali da dugoročno nema straha za budućnost.

Podsjetimo da je riječ o kompaniji iz oblasti vojne industrije koja je najpoznatija po tome što je proizvela prvi domaći komad teške artiljerije – samohodnu haubicu kao i bh. pušku kalibra 7,62 mm, piše Biznis.info.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -