Vijesti

Salam Air vraća sezonske letove iz Omana za Sarajevo dva puta sedmično

Omanski niskotarifni avionski prijevoznik Salam Air ovog će ljeta krenuti sa sezonskim letovima između Muscata i Sarajeva sa dvosedmičnom linijom koja će započeti 2. jula.

“Letovi će se obavljati srijedom i nedjeljom sa avionom Airbus A321neo sa 212 sjedala i trajati će do 6. septembra”, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Prijevoznik je istakao također da razmatra za brojne nove rute u istočnoj Evropi.

“Salam Air trenutno provodi ekonomsku studiju o dvadeset novih turističkih destinacija u Evropi i istočnoj Evropi. Cilj je privući turiste u Sultanat Oman i osnažiti turističku industriju. Ova inicijativa ima za cilj poboljšati kretanje turista kroz međunarodne zračne luke Muscat i Salalah”, saopštila je aviokompanija Salam Air.

Podsjećamo, nedavno su iz Aerodroma Sarajevo poručili da im je bitna podrška nadležnih institucija federalne i kantonalne vlade, kao i resornog ministarstva.

“U narednom periodu planiramo zajedničku saradnju sa Vladom Kantona Sarajevo u cilju raspisivanja Javnog poziv za subvencioniranje aviokompanija, a po ugledu na dobru komparativnu praksu zemalja u okruženju a i šire, što će dodatno stimulisati aviokompanije da donesu odluku o uspostavi letova iz/za Sarajevo u narednom periodu. Naime, implementacija ove inicijative će za rezultat imati značaje dodatne ekonomske koristi kako za Kanton Sarajevo tako i za Bosnu i Hercegovinu, te pozicioniranja glavnog rada BiH kao preferirajući turističke destinacije”, kazali su za Klix.ba iz Aerodroma Sarajevo.

klix/press



(Pressmedia)