Vijesti

SARAJKA VLASNICA RESTORANA NA NAJSKUPLJEM HRVATSKOM OTOKU: “Kod mene kafa košta 1 euro, želim da je svi mogu priuštiti”

Na Hvaru, koji važi za jedan od najskupljih otoka u Hrvatskoj, u Starom gradu, jednom od najljepših i najautentičnijih dalmatinskih mjesta, postoji restoran u kojem kafa košta samo jedan euro. Espresso, s mlijekom, kratka, duga – sve košta jedan euro.

Gazdarica Dajana Buzuk, inače rođena Sarajka, govorila je za RTL o svom načinu poslovanja. 

– Odlučila sam kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kavu bez da si misli može li si ju priuštiti – rekla je Dajana za RTL.

Na pitanje isplati li se, ona kaže:  

– Kako kome, sve je to stvar perspektive, financijski apsolutno ne. Trošak jednog espressa je 30 centi, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak u minusu, s tim da ja to ne gledam tako.

U Dajaninom je životu bilo puno početaka. U 38 godina je živjela u nekoliko zemalja – Velikoj Britaniji, SAD-u, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da bi se na kraju skrasila na Hvaru. 

Problema s pronalaskom radnika nema, mnogi su kod nje, njih šestero, drugu godinu zaredom. Svima je plaća 1000 eura, imaju stan i hranu, a petkom je restoran zatvoren pa svi imaju slobodan dan. 

Video prilog RTL-a pogledajte OVDJE.(Pressmedia)