Vijesti

SELIMOVIĆ ZA HAYAT: EKONOMSKI FORUM IMA ZA CILJ DA BIH UČINI POŽELJNOM ZEMLJOM ZA INVESTIRANJE


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Danas se u Sarajevu održava šesti po redu Ekonomski forum BiH 2022. koji je okupio brojne ekonomske stručnjake iz nekoliko svjetskih i evropskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša gošća je bila prof. dr. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koja je svečano otvorila današnji forum.

  • Šesti po redu Ekonomski forum BiH bavi se izazovima Evrope uslijed ukrajinskog rata. Pokušali smo da u dvije panel sesije obradimo ciljeve održivog razvoja, odnosno zeleno finansiranje. Ono u svjetskim okvirima predstavlja novost, jer klasično finansiranje koje danas imamo polako izumire. Danas smo govorili o pravcima u kojima svijet ide kada je riječ o samoodrživom razvoju. Danas se brinemo o egzistencijalnim pitanjima, ratnim sukobima, čistom zraku, hrani i vodi – pojašnjava Selimović.

Pojasnila je šta je u stvari smisao Ekonomskog foruma BiH.

  • Kad smo kreirali Ekonomski forum, zamislili smo ga kao mjesto susreta predstavnika vlasti, poslodavaca i radnika. Sve to treba da rezultira konkretnim potezima. Na današnjem forumu imali smo govornika iz šest zemalja, od kojih se sigurno može mnogo naučiti. Moramo biti spremni za aktuelne izazove, što budemo spremniji, posljedice će biti manje. Cilj je da BiH učinimo pogodnijom zemljom za investiranje kroz dovođenje procedura na razumnu mjeru, kako bismo postali poželjniji partner za investicije nego što trenutno jesmo  – kazala je Selimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(M. Imamović)

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -